Skip to main content

Pelly Butikkinnredning AS förvärvar Butikkonsept AS och stärker sin position i Norge

Butiksinredningsföretaget Pelly med huvudkontor i Falkenberg har genom sitt norska dotterbolag Pelly Butikkinnredning AS, den 1 januari 2022 förvärvat norska butiksinredningsföretaget Butikkonsept AS. Förvärvet stärker Pellys position på den norska marknaden och ger Butikkonsept tillgång till en bredare sourcing och ett erbjudande med flera digitala lösningar.

-”En perfekt matchning brukar det ju heta men så känns det verkligen i det här fallet. Butikkonsept och Pelly är väldigt lika i både verksamheten och kulturen och vi ser fram emot att utvecklas tillsammans på den norska marknaden” säger Håkan Eriksson VD på Pelly Butiksinredningar.

Butikkonsept AS har en lång och gedigen erfarenhet och har i olika former verkat sedan 1975 och sedan 2016 som fristående bolag under namnet Butikkonsept. Precis som Pelly erbjuder de ett helhetserbjudande och visionen är att vara det föredragna valet för sina kunder och partners när det gäller konceptutveckling, butiksinredning och projekt inom servicehandeln. Butikkonsept AS är certifierat enligt Miljøfyrtårn, vilket innebär att de arbetar systematiskt och målmedvetet för att minska sin miljöpåverkan.

-”När vi började prata med Pelly om en gemensam framtid blev listan på synergier snabbt väldigt lång och det är med stor glädje vi ser fram emot 2022. Som en del av Pelly får vi tillgång till ett gediget inredningskunnande kompletterat med ett bredare erbjudande främst med fokus på digitala verktyg och kategorilösningar. Vi ser också att vi med Pellys erfarenhet och globala sourcing kan erbjuda våra tjänster till både större och fler aktörer i nya kundsegment” säger Kate Persson, Daglig ledare för Butikkonsept AS.

Under 2022 kommer Butikkonsept fortsätta verka under nuvarande namn och senast från 2023 är planen att båda bolagen verkar under varumärket Pelly. Förvärvet innebär inga förändringar i kontaktytor för kunder och leverantörer.

Kontakter:

Pelly Butiksinredningar AB 556440-0751