Skip to main content
Aktuellt

Möt Ellen Hagen

Säg hej till Ellen Hagen, engagerad projektledare hos Pelly Butikkinnredning i Norge. Ta del av hennes berättelse om branschen hon älskar, vad hon värdesätter allra mest med Pelly, hennes aktiva fritid och hur hon ska fira 17:e maj.

En plats där tillit och ansvar råder

Hos Pelly i Oslo möts man av en hjärtlig atmosfär och en professionell arbetsmiljö där glada skratt ekar genom korridorerna. För Ellen, en av de fyra projektledarna på den norska sidan, är denna miljö mer än bara en arbetsplats; det är en plats där tillit och eget ansvar är nyckelord.

”Så länge jag gör vad jag ska och levererar är det ingen som tittar mig över axeln. Det trivs jag väldigt bra med,” säger Ellen och ler. ”Vi har dessutom en mycket god relation med både kunder och leverantörer, vilket skapar en positiv arbetsmiljö.”

Stärkt engagemang efter sammanslagningen

Efter sammanslagningen med Pelly har Ellen känt en starkare känsla av engagemang från företaget, vilket har påverkat hennes arbete på ett positivt sätt. ”Pelly är mycket engagerande och vårt fokus på miljö och hållbarhet har smittat av sig på oss som jobbar här,” förklarar hon.

Variation och stimulans, vardag för Ellen

Arbetsdagen för en projektledare hos Pelly är långt ifrån monoton. ”Den är väldigt varierande när det kommer till arbetsuppgifter,” beskriver Ellen och tillägger, ”den är intensiv och med många skratt, vi har kul på jobbet”. Hon trycker på att för henne är variationen i arbetsuppgifterna en av de mest stimulerande aspekterna av jobbet.

Ellen har inte bara överlevt i detaljhandelsbranschen, hon har trivts fantastiskt bra i den. ”Jag har varit väldigt länge i branschen, både på kund- och leverantörssidan,” säger hon med ett leende. Från sina tidiga dagar inom Hifi-branschen, Varner Gruppen, till sitt nuvarande uppdrag hos Pelly, har Ellen sett branschen förändras och utvecklas. ”Det var egentligen en slump att jag började inom detaljhandeln,” erkänner hon och fortsätter, ”Men jag har aldrig ångrat det.” Jag har alltid varit intresserad av konst, arkitektur, form & färg, material, foto och betraktar mig själv som kreativ. Så det är extra roligt att få arbeta inom denna bransch även om jag inte är en utövande designer.

Livet vid sidan av Pelly

Vid sidan om sitt arbete är Ellen en passionerad golfspelare och längdskidåkare. Hon ger sig gärna ut på tur i skogen, både dagtid och när det är mörkt, med pannlampa som enda ljuskälla. Hon spenderar också sin fritid med att njuta av goda middagar med familj/vänner och resa, där hennes hjärta fortfarande till stor del tillhör Italien efter att ha bott i Florens under ett år för många år sedan.

Tradition och omväxling på 17 maj

”Maj är den bästa månaden på året. Dagarna är ljusare, fåglarna kvittrar, blommorna blommar och det finns en förväntan i luften om en snar sommar. Detta gäller inte minst 17 maj. Då firas det från norr till söder och min tradition har de senaste åren varit att träffas med min familj på Skaugum (där kronprinsparet har sitt residens) och följa det lokala barntåget i procession framför kronprinsfamiljen. Vi är festklädda i våra folkdräkter (bunad) och avslutar oftast dagen med att vänner och bekanta samlas för en gemensam middag. I år firar jag dock 17 maj i Sverige, på golfbanan”, säger Ellen med ett skratt. Man måste ha lite förändring, allt behöver inte vara som det alltid har varit.

Från vision till verklighet, Pellys framtid är ljus

Med ögonen på framtiden har Ellen ett hemligt projekt på gång hos Pelly. ”Förhoppningsvis ror vi det i hamn så jag kan berätta mer längre fram,” säger hon entusiastiskt och avslöjar att det är ett koncept som skiljer sig något från deras vanliga verksamhet.

Trots viss osäkerhet på marknaden med svag valuta och de utmaningar som företaget möter, är Ellen optimistisk om framtiden för Pelly. ”Vi har ett fantastiskt team här,” säger hon och ler. ”Jag ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans.”

Personporträtt

Namn: Ellen Jeanette Hagen

Företag och befattning: KAM/Projektledare på Pelly Butikkinnredning AS

År i befattning: Det beror på hur man räknar, jag har varit i branschen i 26 år.

Ålder: 59 år

Familj: Jag har en lifepartner, eller särbo som ni säger i Sverige. ”Vi träffades på golfbanan”, säger Ellen med ett skratt.

Personliga intressen: Golf, längdskidåkning, löpning, alpint och segling. Ska för övrigt segla längs den svenska västkusten i sommar.

Motto/citat:. ”Jag försöker alltid tänka positivt och se lösningar, snarare än problem”, säger hon.” Det ordnar sig för snälla jäntor” 😉

Pelly Butiksinredningar AB 556440-0751