Skip to main content
Aktuellt

I huvudet på en passionerad fiskeguide från kustpärlan Falkenberg

I kuststaden Falkenberg i södra Sverige, där ån Ätran slingrar sig genom landskapet, finns en man vars passion för fiske sträcker sig långt bortom bara ett fritidsintresse. Han heter Jesper Ljungberg, är en erfaren fiskeguide och kastinstruktör, som har gjort det till sin mission att dela med sig av sin kunskap och kärlek till naturen till andra hängivna sportfiskare runt om i världen.

Lokalkännedom och erfarenhet

Jesper, som bor i Falkenberg, Halland, med fru och barn, har god lokalkännedom och kan de lokala vattnen utan och innan. Här har han fiskat sedan barnsben, i alltifrån Ätran, Högvadsån och insjöar till kustens alla vatten. Han erbjuder en rad tjänster som sträcker sig från guidade turer och kurser till företagsevent och sportfiskeresor. Det viktigaste för honom är att ge varje deltagare en minnesvärd och lärorik upplevelse, oavsett om de är nybörjare eller mer erfarna fiskare.

Spänning och lärande

Under en vanlig dag med Jesper kan man förvänta sig en blandning av spänning och lärande. Han är inte bara en enormt kompetent fiskeguide utan också en pedagogisk mentor som tar sig tid att förklara detaljerna i fisketekniker och vattnens beteende. Med en positiv syn och en skarp blick för fiskens rörelser, tar han sina kunder till de bästa platserna, anpassade efter säsong och förhållanden.

Kända vatten och nya fiskeupplevelser

Ätran och Högvadsån, två av Jespers favoritvatten, erbjuder en rik mångfald av fiskeupplevelser året runt. Men det är inte bara de lokala åarna som lockar, han älskar att utforska andra vatten runt om i södra Sverige (inklusive kustfiske för att få havsöring), Norge och andra delar av världen. Inte sällan glömmer han bort att äta när han fiskar, han blir ett med naturen och fokus är här och nu.

Teknik och passion för fiskekonsten

Med en passion för flugfiskets ädla konst, tar Jesper sina gäster med på en resa genom tekniken och taktiken för att locka till sig allt från lax och havsöring till regnbåge och gädda. Numera är det sällan fisken får följa med hem, men det har blivit åtskilliga middagar med egenfångad fisk genom åren. Bästa matfisken tycker han annars är hälleflundra, men ska man själv fånga den behöver man bege sig upp till Norge.

Han har en gedigen kunskap om utrustning och teknik, vilket gör att det blir enkelt för kunderna att få ut det mesta av varje kast och drag. Innan han bildade familj lades all ledig tid på fiske, vilket gjort att han verkligen kunnat slipa på tekniken med cirka 200 fiskedagar/år.

Så mycket mer än bara fisk

Men för Jesper handlar det inte bara om att fånga fisk; det handlar om att uppleva och njuta av naturen och att få dela upplevelsen och glädjen med andra. Hans entusiasm smittar av sig, oavsett om man är en erfaren fiskare eller nybörjare. En dag med Jesper Ljungberg en oförglömlig resa genom Hallands vatten och en inblick i kärleken till fiskekonsten.

Personporträtt

Namn: Jesper Ljungberg
Ålder: 48 år
Familj: Fru Camilla och två tonårsdöttrar Elin & Alice
Bedrifter eller prestationer (rekord):
Är inte direkt någon rekordjägare, men en hel del stora fiskar har ändå ramlat över mig.
Lax 127 cm (ca 23–25 kg) vägdes aldrig utan släpptes tillbaka.
Största lax i Ätran 13,4 kg (8 st över 10 kg i Ätran)
Havsöring ca 8 kg
Torsk 20,5 kg
Hälleflundra ca 30 kg
Havskatt 9,9 kg
Rödspätta 2,1 kg
Gädda ca 12 kg på fluga
Listan kan göras längre, men jag är ödmjuk 🙂

Personliga intressen: Sportfiske i alla former, med mest fokus på flugfiske.
Utöver fisket reser jag gärna med familjen. Allt från svenska resmål till utomlands.
Som tidigare hårdrockstrummis så är även musiken ständigt närvarande, går gärna på konserter och musikaler mm.

Kontaktuppgifter guidning:
Jesper Ljungberg
JL Guide & Installation
Mobil: +46(0)705616023
E-mail: jlguideoinstallation@gmail.com

Pelly Butiksinredningar AB 556440-0751