Skip to main content
Aktuellt

Från butiksjobb till VD för Gekås Ullared

Patrik Levin, VD för Gekås Ullared, representerar en imponerande karriärresa inom detaljhandeln och hans ledarskapsstil präglas av ärlighet, tydlighet och en coachande approach. Med minnesvärda kundupplevelser strävar han efter att göra Gekås till mycket mer än ett varuhus.

En entreprenöriell resa från butikschef till VD för Gekås Ullared

I den pulserande atmosfären på Gekås Ullared, känt som det enorma varuhuset med unika handelsupplevelser, möter vi Patrik Levin, en dynamisk ledare med en imponerande resa inom detaljhandeln. Som VD för det välkända varuhuset delar han sin berättelse, från sin ödmjuka början som butikschef till att axla rollen som ledare för ett av Sveriges mest ikoniska varumärken.

Minnesvärda kundupplevelser och restaurangkoncept

”Vår ambition varje dag måste vara att vi ska göra den bästa dagen någonsin,” säger Patrik när han reflekterar över Gekås framgångar. Han betonar betydelsen av att ständigt sträva efter förbättring och att möta kundernas behov på ett djupgående sätt. För Gekås handlar det inte bara om att erbjuda produkter utan att skapa minnesvärda och berikande upplevelser för besökarna, som inte sällan väljer att spendera flera dagar i Ullared. De har satsat mycket på nya restaurangkoncept, där det senaste i raden är ”Rosa fiket”. Till sommaren slår en ny restaurang upp portarna på plan 3. För att kunna möta kundernas efterfrågan står Gekås i begrepp att bygga ”shoppinglängor” precis utanför ingången till varuhuset (där Pandurohuset är placerat idag). ”Stugorna, som förhoppningsvis blir klara 2026, är tänkta för våra hardcore-shoppare, som vill vakna till kundvagnsrassel utanför fönstret”, säger han med ett leende. Det är rum som kanske inte passar för alla, men vissa.

En karriärresa av mod och målmedvetenhet

Patriks egen karriärresa är lika fängslande som varuhusets framgångssaga. Från att ha börjat som en ung butikschef på Netto, har han klättrat genom hierarkierna inom flera stora kedjor i Sverige och Danmark och slutligen landat på Gekås i halländska Ullared. Hans beslut att ta steget till Gekås, trots att det inte var en planerad karriärförändring, visar på hans mod att omfamna nya utmaningar och möjligheter.

En affärsverksamhet långt bortom ett varuhus

”Gekås har vuxit otroligt mycket de senaste tjugo åren,” säger Patrik när han reflekterar över varuhusets utveckling. Han lyfter fram den unika bredden av verksamheter, inklusive turism, boende, och restauranger, som gör Gekås till mycket mer än bara ett varuhus. Att leda Gekås innebär att navigera genom en mångfacetterad och spännande affärsverksamhet. En verksamhet som innebär cirka 1500 personer på lönelistan i lågsäsong och det dubbla under högsäsong. I varuhuset, som är lejonparten, är det cirka 1100 medarbetare.

När det gäller detaljhandeln i dagens digitala era är Patrik övertygad om att upplevelsen är nyckeln till framgång. Medan e-handelsjättar fortsätter att växa, fokuserar Gekås på att förstärka den fysiska handelsupplevelsen genom att erbjuda något unikt och minnesvärt för varje besökare.

Patrik om att möta konkurrens och säkra kompetens

Trots Gekås framgångar finns det utmaningar att övervinna, inklusive konkurrensen från snabbt växande lågpriskedjor. Patrik betonar vikten av att fokusera på kvalitet och differentiering för att möta denna utmaning och fortsätta locka besökare. En annan utmaning härrör till kompetensförsörjning, främst specialistkompetens såsom exempelvis nätverkstekniker, kockar, IT-kompetens. Men i stället för att se det som ett problem, har Gekås valt att vända på myntet och utbilda internt i stället. ”Vi hittar rätt människor, som vill men kanske inte har rätt kompetens. Den utbildning vi inte kan hålla i själva, köper vi in. Vi vill ju hellre ha folk som är villiga att utbilda sig, som visar att de vill växa med företaget,” förklarar Patrik.

En coachande approach för tillväxt och utveckling

Med en ledarskapsstil som präglas av ärlighet, tydlighet och en coachande approach, strävar Patrik efter att inte bara leda sitt team utan också inspirera till tillväxt och utveckling hos individer. För honom handlar ledarskap inte bara om att leda, utan också om att skapa möjligheter för andra att växa och blomstra.

Affärsmöten och fotbollsmatcher – En balans mellan karriär och familj

Utöver sitt yrkesliv är Patrik en passionerad fotbollsentusiast och hängiven familjeman. Han balanserar sitt yrkesliv med sitt engagemang i sin dotters gymnastikförening och stöder sin lille sons eventuella fotbollsambitioner.

Sammanfattningsvis representerar Patrik Levin en fascinerande kombination av entreprenörskap, ledarskap och engagemang för att skapa minnesvärda och berikande upplevelser för besökare på Gekås Ullared. Hans resa från butikschef till VD är en inspirerande berättelse om mod, uthållighet och passion för detaljhandeln.

Personporträtt

Namn: Patrik Levin

Ålder: 39 år

Familj: Ja, fru och två barn (11-årig dotter och 4-årig son).

Ledarskapsstil: Tydlig, ärlig och rak. En coachande chef som vill ha högt i tak.

Personliga intressen: Fotboll, fiske och jakt. Tillbringar helst fritiden med min familj. Försöker även ta jägarexamen. När det kommer till fotboll är Manchester United favoritlaget, följt av Malmö FF.

Pelly Butiksinredningar AB 556440-0751